Tedlarbags voor luchtmonsters in alle soorten en formaten

Onze tedlar bags zijn vervaardigd uit DuPont’s hoogwaardige DuPont’s 2mil Tedlar® PVF folie. Tedlar® folie is een geregistreerd handelsmerk voor polyvinylfluoride producten en enkel geproduceerd door DuPont.

Tedlar folie is zeer sterk, duurzaam en inert tegen vele chemische componenten. Dat betekent in de praktijk dat bemonsterde gassen in een tedlar bag zeer stabiel blijven en niet hechten of reageren met het materiaal, wat essentieel is voor uit te voeren gasanalyse.

Onze Tedlarbags zijn gemaakt van hoogwaardig 2mil Tedlar® folie, een stevig en flexibel folie dat ook wel polyvinylfluoride of PVF wordt genoemd. Dit is een geregistreerd handelsmerk dat alleen wordt geproduceerd door DuPont. Je weet dus zeker dat je voor de hoogste kwaliteit kiest. De tedlarbag is uitermate geschikt om luchtmonsters te nemen op plekken waar de temperatuur erg hoog is. De zak is namelijk zeer goed bestand tegen hitte. Uiteraard is het ook goed te gebruiken onder normale condities.

Bij ons vind je tedlarbags in allerlei verschillende formaten: vaak worden zakken van 0.5, 1, 3, 5 of 10 liter gebruikt. Maar ook grotere zakken met een capaciteit van bijvoorbeeld 100, 500 of 1000 liter zijn gewoon beschikbaar. Heb je een afwijkende maat nodig, dan is maatwerk ook een optie. Vraag direct een offerte aan met de gewenste capaciteit, fitting en het aantal.

Kynar-bags met polypropyleen fitting

Polypropyleen fitting


– Meest gebruikte fitting.
– Standaard met septum.
– Maximale temperatuur:93,3 C

Kynar-bags met RVS fitting

RVS fitting


– Roestvrijstaal.
– Zonder septum.
– Maximale temperatuur:107,2 C

Kynar-bags met PTFE fitting

PTFE fitting


– Teflon.
– Zonder septum.
– Maximale temperatuur:107,2 C

Tedlarbags bestellen

Met dit formulier vraag je vrijblijvend een offerte aan. Je kunt het opmerkingenveld gebruiken om eventuele vragen te stellen. Onze experts reageren binnen 2 werkdagen en nemen persoonlijk contact met je op.
Per 10 stuks geleverd

Tedlarbags met verschillende fittingen

Tedlar bags worden voor verschillende toepassingen ingezet, denk hierbij aan de kwaliteit van binnenlucht, afvalstorten, biogas, stackgas (rookgas), bodemsaneringen en meer. Maar ook worden onze tedlar bags ingezet om kalibratiestandaarden aan te maken door een gasmengsel aan te maken en deze stabiel te houden in onze gaszak.

Onze tedlar bags worden standaard geleverd met polypropyleen fitting, maar zijn ook leverbaar met roestvrijstalen fitting of teflon fitting. Onze polypropyleen fittingen komen tevens met septum! Standaard leverbaar in gangbare formaten zoals 0,7 liter, 1 liter, 3 liter en 5 liter zakken, tot wel 2000 liter! Daarnaast is maatwerk geen probleem en kunnen we samen met u de toepassing doorspreken om tot de juiste gespecificeerde tedlar bag te komen.

Naast allerlei formaten kun je ook kiezen voor tedlarbags met verschillende fittingen, zodat je altijd de variant hebt die het beste bij het gewenste gebruik past.

Tedlarbags met PTFE fitting
Tedlarbag met polypropyleen fitting

De tedlarbag met een fitting van polypropyleen is de fitting die het meest gebruikt wordt. De fitting is standaard met septum en heeft een maximale gebruikstemperatuur van 93,3 graden Celsius. Dankzij het septum kun je met een naald een kleine hoeveelheid van het monster uit de zak halen.

Tedlarbag met fitting van roestvast staal (RVS)

Tedlarbags die zijn uitgevoerd met een fitting van RVS zijn te gebruiken bij een maximale temperatuur van 107,2 graden Celsius. Deze zakken hebben geen septum.

Tedlarbag met fitting van PTFE (PolyTetraFluorEtheen)

Ook de tedlarbags met een fitting van PTFE, beter bekend als teflon, zijn te gebruiken bij een maximale temperatuur van 107,2 graden Celsius. Ook deze zakken hebben geen septum.

Tedlar bags bestellen

De Tedlar bags zijn de meest gebruikte gas- en luchtbemonsteringszakken. De Tedlar bags worden gebruikt voor een breed scala aan toepassingen. Deze luchtbemonsteringszakken zijn perfect voor het bemonsteren van o.a. VOC, CO, CO2, laag moleculaire verbindingen, zwavelverbindingen en methaan. 
De maximale vulcapaciteit voor alle gas- en luchtbemonstering zakken is 90%. 
Wij leveren de Tedlar bags standaard met een polypropyleen fitting. Tedlar bags met andere fittingen zoals de PTFE fitting en stainless steel zijn uiteraard ook leverbaar.

Tedlarfolie is niet alleen erg sterk, maar ook duurzaam en inert tegen allerlei chemische componenten. De gassen blijven dus zeer stabiel en hechten of reageren niet met de zak, wat essentieel is voor correcte analyse.

Je gebruikt een tedlarbag bijvoorbeeld voor:

  • Bemonstering van binnenlucht
  • Lekkende ondergrondse opslagtanks
  • Luchtmonsters uit ventilatieopeningen of rookkanalen.

Het is belangrijk om de zak tot maximaal 90% te vullen, dat vermindert de kans op lekkage en scheuren. Hou hier dus rekening mee bij het selecteren van de gewenste inhoud.