Kynar-bags voor luchtmonsters in alle soorten en formaten

Kynar-bags zijn gemaakt van het zuivere en hoogwaardige 3 mil Kynar® PVDF-folie. Dit is een geregistreerd handelsmerk van Arkema Inc. Deze zakken zijn zeer goed bestand tegen corrosie en chemicaliën bij normale én hoge temperaturen. Bovendien zijn de gaszakken scheurvast en bieden ze goede stabiliteit voor veel koolwaterstoffen, CO, CO2 en methaan. Bij normale temperaturen zijn Kynar-bags bestendig voor componenten met een Ph-waarde tot wel 12. Bij tedlarbags.nl vind je een groot aanbod Kynar-bags in verschillende formaten, van 0,5 tot 1000 liter. Ook heb je de keuze uit fittingen van polypropyleen (PP), roestvast staal (RVS) of teflon (PTFE).

Kynar bags zijn gemaakt van hoogwaardige Kynar® PVDF folie, een geregistreerd handelsmerk van Arkema. PVDF staat voor polyvinylideenfluoride en is een gefluoreerd semikristallijn thermoplast dat wordt verkregen door vinylideenfluoride (VF2) te polymeriseren. Onze Kynar bags worden van 3mil Kynar PVDF folie gemaakt en zijn zeer bestendig tegen agressieve stoffen en oplosmiddelen, en kan hoge temperaturen aan tot wel 150 °C.

Echter bepaalt het type fitting in deze de maximale monsternametemperatuur. Kynar bags zijn leverbaar tot formaten van wel 1000 liter. Wat Kynar gaszakken onderscheidt van andere materialen is de bestendigheid van componenten met een Ph waarde van tot wel 12 (onder normale temperaturen).

Onze luchtmonsternamezakken van Kynar zijn leverbaar met polypropyleen (PP), roestvrijstaal (RVS) of teflon (PTFE) fitting. Raadpleeg onze specialisten voor advies.

Kynar-bags met polypropyleen fitting

Polypropyleen fitting


– Meest gebruikte fitting.
– Standaard met septum.
– Maximale temperatuur:93,3 C

Kynar-bags met RVS fitting

RVS fitting


– Roestvrijstaal.
– Zonder septum.
– Maximale temperatuur:107,2 C

Kynar-bags met PTFE fitting

PTFE fitting


– Teflon.
– Zonder septum.
– Maximale temperatuur:107,2 C

Kynar bags bestellen

Vraag geheel vrijblijvend een offerte aan. Onze specialisten staan klaar om u te voorzien van informatie. Nadat we uw aanvraag hebben ontvangen gaan we direct aan de slag. U ontvangt van ons persoonlijk bericht.

Per 10 stuks geleverd

Kynar-bags bestellen

Kynar-bags bestellen gaat eenvoudig via dit formulier. Geef aan welk formaat je wilt hebben en welke hoeveelheid, en je krijgt binnen 2 werkdagen een offerte. In het opmerkingenveld kun je speciale wensen of vragen kwijt. Onze experts nemen persoonlijk contact met je op.

Kynar-bags met verschillende fittingen

Naast het kiezen van het juiste formaat is ook de keuze voor de juiste fitting. We hebben Kynar-bags met fittingen van polypropyleen, RVS of PTFE.

Kynar-bag met polypropyleen fitting

De Kynar-bag met polypropyleen fitting wordt het meest gekozen en is te gebruiken bij een maximumtemperatuur van 93,3 graden Celsius. De fitting bevat een septum, zodat je met een naald eenvoudig een kleine hoeveelheid van het genomen monster uit de zak kunt halen.

Kynar-bag met fitting van roestvast staal (RVS)

Kynar-bags met een fitting van RVS zijn geschikt voor gebruik bij een maximale temperatuur van 107,2 graden Celsius. Zakken met deze soort fitting hebben geen septum.

Kynar-bag met fitting van PTFE (PolyTetraFluorEtheen)

De derde variant Kynar-bag is die met een fitting van PTFE, wat ook wel bekendstaat als teflon. De maximale gebruikstemperatuur is 107,2 graden Celsius, en de fittingen hebben geen septum.

Waarom Kynar-bags?

Het folie waar Kynar-bags van gemaakt zijn, is zeer sterk en bestand tegen allerlei chemicaliën, zoals zuren, basen, gehalogeneerde oplosmiddelen, koolwaterstoffen, alcoholen en zouten. Dit komt door de unieke manier van produceren, waarbij vinylideenfluoride wordt gepolymeriseerd.

Kynar-bags worden vaak gebruikt bij specifieke uitdagingen waarbij bijvoorbeeld een reguliere tedlarbag niet volstaat. Niet zeker welke gasmonsterzak je nodig hebt? Neem dan contact met ons op. We helpen je graag verder.