Multi-foil bags voor luchtmonsters in alle soorten en formaten

Multi-foil bags, ook wel bekend als foil bag of multi layer foil bag, zijn gemaakt van gemetalliseerd polyester- en polyethyleen-gebonden folie. Dat betekent dat deze zakken zeer geschikt zijn voor het nemen van gas- en luchtmonsters van laag-moleculaire verbindingen. Denk dan bijvoorbeeld aan waterstof, koolmonoxide en koolstofdioxide. Dankzij het metalen laagje van de multi-foil bag zijn de afgenomen monsters beschermd tegen licht en vocht, en blijven ze stabiel.

Op tedlbags.nl vind je multi-foil bags in verschillende formaten. Vanuit voorraad leveren we de formaten 0,5, 1, 3 en 5 liter met polypropyleen fitting. Maar andere formaten en fitting zijn ook mogelijk. Kies via het bestelformulier het gewenste formaat, fitting en aantal en we nemen binnen 2 werkdagen contact met je op.

Onze Multi Foil Bags zijn vervaardigd uit gemetaliseerd polyester en polyethyleen-gebonden folie. Dit maakt het mogelijk om onze Multi Foil gaszakken in te zetten voor monstername op laag moleculaire verbindingen zoals koolmonoxide (CO), koolstofdioxide (CO2) en andere permanente gassen.

Vanwege achtergrondniveaus in de Multi Foil Bags is het niet aan te raden deze luchtmonsternamezakken in te zetten voor lage concentraties VOC (vluchtige organische componenten).

Onze Multi Folie zakken zijn standaard verkrijgbaar met polypropyleen (PP) fitting en in de formaten 0,5 liter, 1 liter, 3 liter en 5 liter. Voor maatwerk zoals afwijkende formaten en fittingen, neem contact met ons op.

Multi-foil bags met polypropyleen fitting

Polypropyleen fitting


– Meest gebruikte fitting.
– Standaard met septum.
– Maximale temperatuur:93,3 C

Multi-foil bags

RVS fitting


– Roestvrijstaal.
– Zonder septum.
– Maximale temperatuur:107,2 C

PTFE fitting


– Teflon.
– Zonder septum.
– Maximale temperatuur:107,2 C

Foil bags bestellen

Vraag geheel vrijblijvend een offerte aan. Onze specialisten staan klaar om u te voorzien van informatie. Nadat we uw aanvraag hebben ontvangen gaan we direct aan de slag. U ontvangt van ons persoonlijk bericht.

Per 10 stuks geleverd

Multi-foil bags bestellen

Gebruik het bestelformulier om vrijblijvend een offerte aan te vragen. Onze experts nemen binnen 2 werkdagen persoonlijk contact met je op om de offerte te bespreken.

Multi-foil bag met verschillende fittingen

Elke multi-foil bag is leverbaar met 1 van de 3 fittingen, zodat je altijd een variant hebt die perfect bij jouw situatie past.

Multi-foil bag met polypropyleen fitting

Onze klanten gebruiken de multi-foil bag met polypropyleen fitting het meest. Deze fitting is standaard uitgerust met een septum, zodat er met een naald makkelijk een kleine hoeveelheid van het monster afgenomen kan worden. De zak is te gebruiken tot een maximumtemperatuur van 93,3 graden Celsius.

Multi-foil bags met fitting van RVS fitting (roestvast staal)

Dankzij de fittings van RVS zijn deze multi-foil bags te gebruiken tot maximaal 107,2 graden Celsius. De zakken hebben geen septum.

Multi-foil bags met PTFE fitting

De derde variant multi-foil bag is die met een fitting van PTFE, ook wel bekend als teflon. Net als de zakken met RVS fitting hebben ze een maximum gebruikstemperatuur van 107,2 graden Celsius en bevatten ze geen septum.

Waarom multi-foil bags?

Multi-foil bags zijn bij uitstek geschikt voor verbindingen met een laag moleculair gewicht. Bovendien zijn het de enige gasmonsterzakken die geschikt zijn voor gebruik met waterstofsulfide. Dankzij de 5 lagen beschermend folie blijft je gas- of luchtmonster tot wel 5 dagen stabiel.

Je gebruikt een multi-foil bag bijvoorbeeld voor:

  • het afnemen en vervoeren van verbindingen met een laag moleculair gewicht;
  • het werken met verbindingen die gevoelig zijn voor licht;
  • het werken met waterstofsulfide;

Multi-foil bags zijn niet geschikt voor lage concentraties vluchtige organische componenten (VOC’s). Gebruik daarvoor liever een Tedlar-bag of Kynar-bag.